Pinterest

Kim & JoahMijn naam is Kim Joosten en ik ben geboren in 1986. Ik woon al verschillende jaren samen met mijn man Rik (1985) en wij hebben samen een zoontje Joah (maart 2014) dochter Dani. (februari 2019)  en zoontje Lias (september 2022) Eind 2014 ben ik als gastouder gestart met Kim der opvang. Na het behalen van mijn HBO Pedagogiek diploma heb ik drie jaar (eind 2010 - eind 2013) in de praktische thuisondersteuning gewerkt bij gezinnen van kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of gedrags- problemen, stofwisselingsziekten, AD(H)D en stoornissen binnen het autistisch spectrum.

Tijdens de zwangerschap van Joah kwam ik steeds meer in aanraking met natuurlijk- en onvoorwaardelijk ouderschap. Hoewel er een hele nieuwe wereld voor me openging voelde het ook meteen heel vertrouwd. Zeker ook nadat Joah geboren was bleken deze visies zoveel meer bij mij te passen dan de gangbare visies op opvoeden. Ik ging steeds meer aspecten hiervan integreren in de manier waarop ik naar kinderen keek en ze wil begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling. 

Gedurende mijn studiejaren heb ik stage gelopen op een peuterspeelzaal, socio-woning van Daelzicht (waar kinderen met een verstandelijke beperking en stoornissen binnen het autistisch spectrum woonde), kinderdagcentrum (op een groep waar jonge kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum begeleidt werden) en het basisonderwijs. Naast het bieden van (pedagogische)ondersteuning in gezinnen heb ik bij Kleur kinder- en jeugdzorg ook ondersteuning geboden binnen het (speciaal) onderwijs.

 

 

Uiteraard beschik ik als erkend gastouder over de nodige theoretische kennis, ik ben in het bezit van de volgende diploma’s:
 -
HBO pedagogiek
   Afstudeerrichting:
     - Ambulant/residentieel
      - Ontwikkelingspedagoog

  - EHBO voor kinderen

Verder heb ik in 2013 binnen VSO de Vijverhofschool een workshop Nederlands ondersteund met gebaren gevolgd en dit in 2017 herhaald via Kentalis. Tevens heb ik een workshop gevolgd vanuit how2talk2kids, een opvoedmethodiek die gebaseerd is op een andere manier van praten met en luisteren naar kinderen. Ook de workshop van de methode ZaaiGoed die ik gevolgd heb sluit hier mooi bij aan. Als gastouder blijf ik me ontwikkelen middels informatieavonden, workshops en cursussen.

Langs Kim der opvang run ik ook een eigen praktijk, Kim Joosten | gedrag beter begrijpen. Hier help ik ouders om het gedrag van hun kind beter te begrijpen.

Naast het werken met kinderen besteed ik graag tijd samen met vrienden en familie. En zet me graag in voor Peel en Maas Schoon, een initiatief dat zich op verschillende manieren inzet in de aanpak van zwerfafval. Ook ben ik lid van LET'S kring Peel en Maas. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, ik maak onder andere handgemaakte wenskaarten en cadeautjes.