FacebookPinterest

Kim & JoahMijn naam is Kim Joosten en ik ben geboren in 1986. Ik woon al verschillende jaren samen met mijn man Rik (1985) en wij hebben samen een zoontje genaamd Joah. (maart 2014) Ook ons hondje Djobey maakt deel uit van ons gezin Ik heb na mijn afstuderen drie jaar (eind 2010 - eind 2013) gewerkt in de praktische thuisondersteuning bij gezinnen van kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of gedrags- problemen, stofwisselingsziekten, AD(H)D en stoornissen binnen het autistisch spectrum. Doordat mijn contract hier na 3 jaarcontracten niet meer verlengd werd, ben ik me gaan oriënteren op de toekomst en heb ik besloten om mijn eigen gastouderopvang te starten. Ik heb tijdens mijn studie al vaker met dit idee gespeeld maar destijds koos ik ervoor om eerst werkervaring binnen een organisatie op te doen. Nu ik mezelf meer heb ontwikkeld heb ik deze stap wel durven zetten en lijkt het me leuk om de kennis en ervaring die ik heb in te zetten door kinderen te begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling .

Het resultaat is Kim der opvang, professioneel gastouderschap.
Gedurende mijn studiejaren heb ik stage gelopen op een peuterspeelzaal, socio-woning van Daelzicht (waar kinderen met een verstandelijke beperking en stoornissen binnen het autistisch spectrum woonde), kinderdagcentrum (op een groep waar jonge kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum begeleidt werden) en het basisonderwijs. Buiten het bieden van (pedagogische)ondersteuning in gezinnen heb ik bij Kleur kinder- en jeugdzorg ook ondersteuning geboden binnen het (speciaal) onderwijs.

Ik ben in het bezit van de volgende diploma’s:
 -
HBO pedagogiek
   Afstudeerrichting:
     - Ambulant/residentieel
      - Ontwikkelingspedagoog

  - EHBO voor kinderen

Verder heb ik in 2013 binnen VSO de Vijverhofschool een workshop Nederlands ondersteund met gebaren gevolgd.

Naast het werken met kinderen hou ik me graag bezig met ons hondje, vrienden en familie en ben ik graag creatief bezig. Ik maak onder andere handgemaakte wenskaarten en cadeautjes.